Coneix JEF-Catalunya!

Militant per una Europa Federal des·de 1978

La Joventut Europea Federalista de Catalunya (JEF-Catalunya) som una associació juvenil creada el 1978 a Catalunya, que treballa en xarxa i de forma integrada a Joves Europeus Federalistes (JEF Europe) i JEF Spain, amb més de 30.000 membres arreu de tota Europa. Les nostres arrels es troben en el moviment creat per l’Altiero Spinelli el 1946. El nostre objectiu principal és la promoció d’una Europa federal, més democràtica, i solidària.

Les principals activitats que desenvolupem es centren en la sensibilització, la formació, el debat, l’intercanvi i el treball en xarxa. En les nostres activitats hi ha un fort component d’intercanvi cultural, d’experiències i de coneixements amb altres persones d’arreu d’Europa.

 

Som una associació plural i sense ànim de lucre, que treballa amb independència dels partits polítics, i un punt de trobada per joves de 18 a 35 anys que, procedents de diferents disciplines i entorns, tenim interès en Europa.

T’animes a participar amb nosaltres? Aprenem i participem mentre també gaudim de bones estones plegats.

March-for-Europe-Rome.jpg
 

Despatx

El Despatx és l'òrgan que governa, gestiona, i representa els interessos de l'associació, d'acord amb les directives, i els programes establerts i aprovats per l'Assemblea General. Es compon del president, el tresorer i el secretari, i d'un vicepresident en cas que el president el jutgi oportú.
A continuació us presentem els càrrecs del mandat de 2020 a 2021.

IMG_3877.jpeg

Victor Lépine Juárez

President

Estudio el doble grau en Dret i Administració i Direcció d’Empreses a ESADE. Vaig néixer a Niça on he viscut 18 anys, d’una mare espanyola i d’un pare belga. He viscut en un ambient internacional, on les discussions sobre la construcció europea i el federalisme estaven sempre presents. Per tot això vaig adherir als JE-France en 2016 i a la JEF-Catalunya en setembre 2017, quant em vaig instal·lar à Barcelona. Durant aquests 4 anys he sigut vicepresident de JEF-Catalunya, tresorer de JEF-España, i president de JEF-Cat des de fa un any.
Sóc JEFer perquè crec en una Europa democràtica i de pau, en una Europa federal capaç de gestionar, en la unitat, las diversitats nacionals i regionals que la composen. Europa no és només les institucions, és una consciencia que es troba en cadascú de nosaltres: hem de despertar-la.
Crec en una Europa on l’opinió dels ciutadans, i en especial dels joves, és important. Jo vaig trobar a la JEF un lloc perfecte per conèixer i aprendre dels joves de tots els països, un lloc d’enriqueixement personal. És un espai ideal per establir un diàleg i un debat transversal sobre la Europa que els joves europeus volem.

  • Blanco Icono LinkedIn
  • Twitter Icono blanco

Alejandro Ormeño Hidalgo

Tresorer

Encontré JEF por medio de la búsqueda de personas con las que pueda debatir de asuntos europeos interesantes, ya que hice de España mi nuevo hogar, dónde pueda debatir y comparar puntos de vista diversos y así mismo culturizarme aún más del estilo de vida europeo, la cultura e historia, no pude haber caído en otra mejor organización ya que no la hay, aunque haya nacido en Lima Perú (país y ciudad que estan en mi corazón) considero que me he criado en un entorno donde los valores europeos están presentes, es por eso que no hay incoherencia en mis ganas de trabajar con Europa ahora y en el futuro, vine precisamente para poder adquirir conocimientos y disfrutar del estilo de vida, valores y servicios que brinda y espero que siga brindando Europa a sus ciudadanos

  • Blanco Icono LinkedIn
  • Blanco Icono de Instagram
IMG_4337.jpg
ceca1a91-0e76-4b91-bf3b-b535e533e70e.jpg

Einstein H Acebo Cevallos

Secretari

Vaig néixer a Barcelona l’any 2000 on he viscut tota la meva vida. Actualment, estudio el grau en dret per la Universitat de Barcelona. He descobert l’àmbit internacional de la mà de la metròpoli “ciutat comtal” a més dels diversos viatges arreu d’Europa on l’essència de la política, del ciutadà europeu i les relacions institucional sempre han estat presents.
La meva inquietud per descobrir l’Europa de la cooperació em va arrossegar a conèixer JEF-Catalunya, organització de la qual sóc membre des de l’any 2019. Considero Europa com una identitat que desemboca en la igualtat, la llibertat i la justícia; un conjunt que implica a tots i cadascú per a la defensa dels valors democràtics contemporanis. 
L’acollida a la comunitat JEF contribueix al desenvolupament dels coneixements relacionats amb Europa on jo cada cop em trobo més fraternitzat i implicat; mitjançant el debat, el diàleg i la cooperació. Un ventall d’oportunitats per conèixer, descobrir i formar part d’allò que evoluciona contínuament, el món. Europa és la porta d’una comunitat que lluita per un futur.

  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de Instagram

Consell Nacional

El Consell Nacional és la direcció ampliada, composta pels membres del despatx, els responsables de projectes i coördinators de comissions, els representants de seccions locals i els representants d'associacions amb conveni.
Es reuneix cada trimestre com a mínim, i s'encarrega de coordinar les accions dutes a terme en tot el territori de la comunitat autònoma. A més, discuteix i aprova les posicions preses en l'àmbit de JEF-España i JEF-Europe, així com les opinions i preses de posicions de l'associació com a persona jurídica.

A continuació us presentem els càrrecs del mandat de 2020 a 2021.

DSC_2841.JPG

Francesc Mainzer Cardell

Ambaixador nacional

Vaig néixer a Palma i soc Historiador de formació, havent-me graduat en la matèria a la Universitat de les Illes Balears i, posteriorment, en el Màster d’Història Contemporània per la Universidad Complutense de Madrid, on a dia d’avui treballo com a contractat predoctoral mentre hi faig la tesi doctoral. Participo a JEF des del 2012, quan vaig començar a organitzar la secció de les Illes Balears.
Van ser dos els elements que em van dur a unir-me a JEF. Per una banda, des dels inicis de l’adolescència em va marcar el fet de tenir orígens familiars parcialment alemanys a Mallorca. Per altra banda, el fet de ser catalanoparlant en els territoris de parla catalana, com ja sabem fortament bilingües. Aquests dos fets han definit en mi una voluntat de lluitar per una societat oberta, intercultural i diversa en tots els aspectes.
La millor forma per assolir aquest objectiu és, en la meva opinió, mitjançant la construcció d’una Europa federal, construïda des de la base. I quina es la millor eina per construir aquesta Europa? Sense cap dubte, JEF.

  • Negro Twitter Icono

Marina Vat Peña

Coordinadora de projecte 14-F

Europa per a mi ha estat un símbol que m’ha acompanyat des del meu naixement a la ciutat barcelonina de Calella. En l’actualitat estic estudiant el grau en dret per la Universitat de Barcelona i acabant la carrera Professional de piano al Conservatori Liceu de Barcelona.

Viure aprop d’una metropoli com Barcelona serveix per ensenyar-te l’important avanç de la globalització com a principal motiu per a aprendre i implicar-se en una de les grans institucions com és la Unió Europea, creada per fer front a solucionar problemes històrics del passat, col·laborar amb els problemes del present i assegurar un futur per a tots; lliure, digne i igualitari. 

Sóc membre de JEF-Catalunya des de principis de 2020 i la meva implicació m’ha portat a responsabilitzar-me en aquest projecte tan important avui dia per donar a conèixer les institucions europees i principalment els ideals mitjançant el diàleg i el debat. 

Europa és un ventall d’oportunitats.

  • Negro Twitter Icono
  • Negro del icono de Instagram
97fe2dbd-1259-42f9-88e9-4e688e40c680.jpg

Estatuts y altres documens

Trobaràs aquí dos els documents organitzatius de l'associació

Presentació de JEF-Catalunya

Estatuts de JEF-Catalunya

Arxiu JEF-Info 1978: Fundació de JEF-Catalunya