Federalisme(s)

Actualizado: 4 de sep de 2020El passat 18 d'abril hem celebrat l'acte "Federalisme(s)", en el qual hem pogut parlar d'aquest concepte d'organització complex i controvertit. En aquest acte, hem pogut comptar amb la ponència de tres persones importants en l'estudi del federalisme i l'activisme europeu.

  • Mireia Grau: cap de recerca del Institut d'Estudis de l'Autogovern

  • Pablo Faura: advocat, expresident de JEF-Catalunya, expresident de JEF-Espanya i expresident de UEF-Espanya

  • Sebastiano Putoto: vicepresident de JEF-Europe

Aquest debat era moderat per Luis Fernandez Sanchez, soci de JEF-Catalunya i vicepresident del CJB.


Després d'una introducció per Luis, Mireia va començar fent una introducció del que és el federalisme des d'un punt de vista acadèmic, aportant exemples pràctics, com són Alemanya, Espanya o Estats-Units.


Pablo va seguir amb la ronda de ponències parlant de la seva experiència en l'activisme europeu, i la percepció que la ciutadania espanyola té del federalisme en general: idea d'esquerres, i el primer passo a la partició del país.


Finalment, la intervenció deSebastianoes va centrar sobre el federalisme europeu, vist com una ideologia, i va tractar de contestar a diverses qüestions, com per exemple com ha de ser la republica federal europea, si es pot ser federalista europeu sense ser federalista mundial, i les pròximes dates importants per al federalisme europeu, i si el procés ha de ser gradual, o constitucional.


Acabades les ponències, tots els participants van poder fer la seva ronda d'intervencions i de preguntes.


Moltes gràcies a tots els que han pogut participar i als ponents per les seves intervencions!

10 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Assemblees Generals 2020

El passat 10 de setembre es van celebrar les assemblees generals ordinària I extraordinària de JEF-Catalunya. Una ocasión per a poder reunir-se de manera híbrida després de l'estiu! En aquesta Assembl