Comunicat en referència a la situació política a Catalunya
JEF Espanya i JEF-Catalunya es troben profundament entristides per la tensa situació que estem enfrontant al nostre país, en què els ciutadans a Catalunya semblen més dividits que mai. No hi ha lloc a Europa per la violència i el radicalisme de cap tipus i que condemnem enèrgicament.


Els pares fundadors europeus van concebre un projecte revolucionari basat en la superació de les disputes històriques i culturals i de les confrontacions per construir una Europa de pau i comprensió entre tots els seus ciutadans, deixant enrere la defensa de les identitats nacionals, per avançar cap a un projecte comú de ciutadania, drets i llibertats.

Com a espanyols, reconeixem la sensibilitat de la qüestió, ja que tenim membres de JEF a ambdues bandes de la disputa. La diversitat ideològica de JEF Catalunya i JEF Espanya sempre han estat un senyal de la nostra identitat i alhora la nostra principal fortalesa. Recordem la crida al diàleg, la mediació i a una solució política.


Instem el govern català a adherir-se a l’estat de dret i acceptar els processos constitucionals ja que són la base de l’ordre polític europeu. Instem també el govern espanyol a admetre la necessitat d’emprendre un diàleg polític sincer en aquesta matèria.

Mentre el referèndum s’ha de considerar invàlid, la voluntat política d’una part substancial dels catalans no pot ser completament ignorada. Canals polítics i legals de diàleg s’han d’obrir immediatament per tal de trobar solucions pragmàtiques que tinguin present la diversitat cultural d’Espanya.

3 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo