IMG_0224.jpg

Activitats

Aquí pots trobar informació sobre les diferents activitats, els projectes i les campanyes organitzades per JEF-Catalunya! Ets més que benvinguda a participar en qualsevol d'elles.


Dóna un cop d'ull a les xarxes socials de JEF-Cat per estar informat sobre les nostres activitats més recents o subscriu-te al nostre Newsletter!

Aquestes són només les activitats organitzades en el nivell local de JEF. Moltes més són organitzades als nivells nacionals i europeu.

Projectes

F2FDA1CE-F41F-4A66-BD32-777816D7F836.jpe

Projecte Ecosistema

El projecte Ecosistema es una iniciativa que sorgeix després de la pandèmia de la COVID19 i la crisi de confiança en les institucions europees que s'ha generat. Aquesta crisi, a més de les oportunitats que ofereixen esdeveniments com la conferència sobre el Futur d'Europa, posen de relleu la necessitat d'una veu europeïsta unida i coordinada a Catalunya.

 

Es pot resumir el projecte Ecosistema amb les paraules "Federar i empoderar". Federar perquè a Catalunya hi han prop de 10 entitats europeïstes, però no disposen d'una estructura que en permeti la coordinació i sinèrgies plenes, al contrari que a França o Alemania. Empoderar perquè la ciutadania de Catalunya no coneix les ajudes, oportunitats, i drets que ofereixen les institucions europees, precisament la gent que més necessita Europa, com els treballadors precaris o els joves a secundària o FP.

 

Amb aquest projecte, volem establir una estructura dins del Moviment Europeu que desenvolupi sinèrgies comuns, crear un espai en que els ciutadans puguin apropiar-se els valors europeus i les oportunitats que ofereix l'UE, i fer que els ciutadans puguin plantejar les seves propostes sobre l'organització i les politiques europees, per poder després exercer una politica de Lobbying per que aquestes propostes arribin a les institucions de Catalunya.

IMG_0882.JPG

Campus Europeu

Des de JEF-Catalunya considerem la formació com la columna vertebral del nostre activisme perquè creiem que hem de agraïr el temps que ens donen els nostres associats donant-los eines que podran utilitzar per construir els seus projectes de vida i projectes professionals. Quan arriba a JEF un nou soci, òbviament té coneixements i intuïcions, però per desenvolupar, estructurar i defensar aquestes intuïcions, necessita una formació bàsica i obligatòria. La formació que donem a JEF-Catalunya es política, legal i organitzativa. Aquesta formació es manifesta de forma indirecta mitjançant actes i debats, i de forma directa mitjançant el Campus Europeu, un programa de seminaris de formació. Cada trimestre, durant un dia, els JEFers de Catalunya assisteixen a una sèrie de ponències, de debats, i d’activitats sobre diversos temes que tracten d’Europa, de federalisme i d’activisme.

 
FC proposal pre final.png

Barcelona Sempre: JEF-Europe Spring Federal Committee

El Federal Committee forma part dels esdeveniments més importants de JEF-Europe. Cada sis mesos, els òrgans de govern de l’associació es reuneixen en una ciutat de l’UE durant un cap de setmana. Aquests esdeveniments reuneixen cerca de 135 membres provinent de 40 països d’Europa. Durant aquests dos dies es discuteixen i decideixen les principals resolucions polítiques i s’informen els socis de la gestió i administració de JEF-Europe. El 4 d’abril de 2020, s’ha triat Barcelona per a acollir el FC de primavera de 2021. Els temes prevists per aquet FC son els següents: estat de dret, institucions europees, unió fiscal i Eurozona, canvi climàtic, ampliació de l’Unió, China i COVID19. Amb aquest FC, la voluntat de JEF-Catalunya es de proposar una imatge de Barcelona que sigui renovada, una Barcelona europea, diversa, i oberta al mon; inspirant-se de la Barcelona renaixentista i olímpica.

Campanyes

82545467_174498913921903_329861108463776

One Hour For Europe

ec62f452895c7906b42211f497f0e0-40e1c.jpg

Democracy Under Pressure / Free Belarus

 

JEF a les xarxes

Contacta'ns

Carrer d'avinyo 44 08002 BARCELONA

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

¡Gracias por tu mensaje!